Ik heb even getwijfeld of ik deze cake met blauwe bessen wel op de blog zou delen.
Toen hij net uit de oven kwam vond ik de smaak namelijk niet zo geweldig.
Ik hem hem in de koelkast gezet en de volgende dag smaakte hij echt superlekker.
Mijn advies is dus: maak deze cake een dagje van tevoren.
Laat de smaken een nacht door elkaar trekken en je hebt een heerlijke, frisse cake die je zeker complimenten zal opleveren!
Omdat ze in de aanbieding waren heb ik nu verse blauwe bessen gebruikt. Blauwe bessen uit de diepvries werken in deze cake net zo goed als verse.
Frisse cake met blauwe bessen en citroen
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
Porties: 8 personen
Ingrediënten:
- 250 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gram boter op kamertemperatuur
- 4 eieren
- 125 gram zure room
- sap en rasp van 1 citroen
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 400 gram blauwe bessen
- 1 eetlepel maïzena
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm in
- Mix in een beslagkom de suiker, vanillesuiker en boter tot een romig mengsel
- Voeg een voor een de eieren toe. Mix telkens tot het ei volledig is opgenomen voor je het volgende ei toevoegt
- Meng de zure room, citroenrasp en het citroensap door het beslag
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de beslagkom en spatel door het beslag
- Meng de maïzena door de blauwe bessen en spatel ze snel door het beslag
- Stort het cakebeslag in de springvorm en strijk glad
- Laat de cake in ca. 45 minuten gaar worden in de oven
- Controleer of de cake gaar is door er een houten satéprikker in te steken. Wanneer de satéprikker er schoon weer uit komt is de cake gaar