Fotoverslag: Honig Herfstsoepwandeling

Afgelopen zondag was ik uitgenodigd voor de Honig  Herfstsoepwandeling in de Soestduinen. Honig vraagt met deze wandeling aandacht voor de  groenteverspilling in Nederland. In ons land wordt enorm veel voedsel verspild. Veel groente verdwijnt onnodig in de vuilnisbak.
Uit onderzoek van Honig blijkt dat 87% van de Nederlanders regelmatig groente overhoudt. 38% gooit deze restjes weg, terwijl ze vaak nog prima bruikbaar zijn. Een goede manier om deze restjes op te maken in plaats van weg te gooien, is om er soep van te maken.
Honig organiseerde deze herfstsoepwandeling om Nederlanders te inspireren groente te redden van de vuilnisbak en zo ‘groenteredder’ te worden.


Na een uurtje rijden kwamen we aan bij het startpunt van de wandeling. Wat is het hier mooi zeg! En het is ook nog eens prachtig herfstweer vandaag, dus het kon niet beter!
We kregen een boekje met opdrachten en de wandelroute en gingen op pad.
Lucas en Nynke Bomen 2Honig 2
De route werd aangegeven door oranje linten die (gelukkig) goed te zien waren. Langs de route moesten er verschillende leuke en educatieve opdrachten worden uitgevoerd.
Zo moesten er groenten worden gezocht, werd er nagedacht over hoe groenterestjes opgemaakt kunnen worden en hebben we geleerd hoe je verschillende groenten het beste kunt bewaren. Wist je dat groenten veel langer goed blijven als je ze op de juiste manier bewaart?
De kinderen hebben veel plezier gehad en veel geleerd van de opdrachten.

Lucas oranje lintnynke tomaatGroenteboerBomen 1
Halverwege de route was het tijd voor een korte pauze. Er stonden iets te drinken en uiteraard wat groentehapjes voor ons klaar. Voor de kinderen was er ook iets te snoepen. Het viel me niet tegen dat de kids toch ook voor een groentehapje gingen!

snack komkommer snacks pauzeBomen 3Honig uitgelichte afb.
Aan het eind van de wandelroute kwamen we aan bij een kampvuur waarboven een enorme pan soep werd gekookt door foodblogger Sabine Koning van OhMyFoodness.
Onder toeziend oog van Nynke legde ze de laatste hand aan haar heerlijke groentesoep en toen was het tijd om te smullen! De kinderen kregen allebei een groenteredders diploma, waar ze heel erg trots op waren!

Soep Nynke soep ketel kommen soepTafel afstandtafeldiplomaNa de soep was het tijd om weer naar huis te gaan. We hebben een super leuke en leerzame middag gehad!

Wil je meer weten over deze campagne van Honig? Kijk dan op hun website voor meer informatie!

 

Een gedachte over “Fotoverslag: Honig Herfstsoepwandeling”

Reacties zijn gesloten.