Flammkuchen met appel

Vorige week ontving ik een doos vol met allemaal nieuwe producten die ik mocht testen. Eén van die producten was koelvers Flammkuchen deeg van Tante Fanny.

Wie mij al wat langer volgt weet waarschijnlijk wel dat ik al fan was van het pizzadeeg van Tante Fanny. Hun deeg voor Flammkuchen was dan ook het product uit de Foodybox war ik het meest nieuwsgierig naar was.

Flammkuchen is zo’n snack waar ik nooit genoeg van krijg. Normaal gesproken maak ik hem met ui en spek. Deze keer heb ik een zoete versie gemaakt met appel en dat beviel erg goed!
Het is een lekker licht en knapperig appel ’taartje’ geworden. Volgende keer strooi ik er ook nog wat amandel schaafsel overheen voor wat extra crunch.

De appel heb ik met een mandoline in hele dunne plakjes gesneden. Als je geen mandoline hebt kan je natuurlijk ook gewoon een mes gebruiken. De plakjes zullen dan wel iets dikker worden, waardoor je waarschijnlijk iets meer appel nodig zult hebben om de hele koek te beleggen.
Flammkuchen met appel 2 Flammkuchen met appel 1

Flammkuchen met appel
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 8 personen
Ingrediënten:
  • 1 pak koelvers deeg voor Flammkuchen (Tante Fanny)
  • 125 gram crème fraîche
  • ½ theelepel vanille extract
  • 1 grote appel, in dunne plakjes gesneden
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ koffielepeltje kaneel
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Rol het deeg uit op een bakplaat
  3. Meng de crème fraîche met het vanille extract en verdeel het mengsel gelijkmatig over het deeg. Houd de randen vrij
  4. Beleg de flammkuchen nu met de plakjes appel
  5. Meng de suiker met de kaneel en strooi over de appel
  6. Laat de flammkuchen in ca 15 minuten gaar worden in de oven
  7. Serveer direct

Flammkuchen met appel 4

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren