Echte Griekse tzatziki + kortingsactie

Griekse tzatziki is eigenlijk lekker bij alles! Vooral als we straks weer lekker buiten kunnen eten mag tzatziki niet ontbreken.
Dit tzatiki recept heb ik niet zelf bedacht. Ik kreeg het van Vasilis Saltsidis. Hij komt uit Kreta en importeert nu biologische Griekse olijfolie in Nederland. Ik kreeg van hem een fles heerlijke olijfolie en dit recept.
Tzatziki maken is in vijf minuten gebeurd, maar hij smaakt het best als je hem daarna een tijdje in de koelkast laat staan. Zo krijgen de smaken de kans om goed door elkaar te trekken. Ik vind hem het lekkerst het na een nachtje in de koelkast.

Griekse tzaziki 2

Echte Griekse tzatziki
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Ingrediënten:
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • ½ el azijn
  • Olijven en muntblaadjes voor garneren
Bereiden:
  1. Rasp de komkommer (met schil)
  2. Pers de knoflook uit en doe bij de komkommer
  3. Voeg de yoghurt, olijfolie en azijn toe en meng door elkaar
  4. Breng op smaak met peper en zout
  5. Dek de tzatziki af en zet voor minstens twee uur in de koelkast
  6. Garneer voor het serveren met olijfjes en muntblaadjes

Griekse tzatziki 6

Kortingsactie!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet olijfolie
bekend was met olijfolie uit Griekenland. Nu heb ik de Griekse olijfolie van olive-art mogen proberen en ik ben erg enthousiast! En als je tzatziki of Griekse salade maakt is het natuurlijk wel extra leuk om ook echte Griekse olijfolie te gebruiken! Daarom heeft Olive-Art nu een kortingsactie speciaal voor jullie! Bezoekers van Lovemyfood mogen deze heerlijke  olijfolie nu proberen met 10% korting! Bestel via de webshop van Olive-Art en vul kortingscode 0404 in bij het plaatsen van je bestelling.

Een gedachte over “Echte Griekse tzatziki + kortingsactie”

  1. Toevallig gisteravond nog gegeten! Ik heb ooit een keer tijdens een bedrijsuitje een midden-oosten versie ervan gemaakt met rozijnen en walnoten en sindsdien maak ik het altijd zo klaar. Echt lekker.

Reacties zijn gesloten.