Chutney van rode ui en rode wijn
- 1 kg rode uien
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel chilivlokken
- 75 gram bruine suiker
- 250 ml rode wijn of port
- 150 ml witte wijnazijn
- 2 laurierblaadjes
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnageltjes
- Snijd de uien in dunne halve ringen. Dit gaat het beste met een mandoline
- Verhit een scheutje olie in een ruime pan met dikke bodem en laat de ui en knoflook zachtjes bakken tot de ui zacht wordt.
- Voeg de chili vlokken, kruidnagel en kaneel toe en laat bakken tot de ui gaat karamelliseren, ca. 15 minuten
- Doe de azijn erbij en laat een minuut of twee sudderen
- Voeg nu de suiker en de wijn toe en laat zachtjes inkoken tot de chutney ongeveer de dikte van jam heeft
- Laat de chutney afkoelen en serveer bij vlees, kip, kaas of als topping op een broodje
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/chutney-van-rode-ui-en-rode-wijn/
3.5.3226