Boeuf stroganoff
- 500 gram biefstuk of ossenhaas in reepjes
- ½ theelepel paprikapoeder
- 2 uien, gesnipperd
- 250 gram champignons, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 rundvleesbouillontablet
- 3 dl water
- 200 ml crème fraîche
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- ca. 5 eetlepels Wodka (of meer naar smaak)
- Kruid het vlees met peper, zout en de paprikapoeder
- Bak het vlees in een ruime koekenpan of hapjespan mooi rosé, leg op een voorverwarmd bord en dek af met alufolie
- Bak in dezelfde pan als het vlees de champignons en ui even aan. Voeg de knoflook toe en laat alles bakken tot de champignons bruin zijn
- Strooi de bloem erover meng door elkaar
- Voeg de tomatenpuree en 3 dl water toe en verkruimel de bouillontablet boven de pan
- Roer alles goed door zodat je een gebonden saus krijgt
- Laat de saus nog een minuut of vijf op laag vuur pruttelen
- Roer de crème fraîche en de peterselie door de saus en voeg het vlees (met jus) toe.
- Verwarm de wodka in een klein pannetje. Zet de afzuigkap uit en steek de wodka aan. Schenk de brandende wodka over de saus en roer door.
- Lekker met rijst en sperzieboontjes
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/boeuf-stroganoff/
3.5.3226