Homemade: vanille muesli met amandel
- 400 gram havermout
- 100 gram amandelen, grof gehakt
- 50 gram zonnebloempitten
- 30 gram lijnzaad
- 1 theelepel kaneel
- snuf zout
- 150 ml agavesiroop
- 50 ml honing
- 120 ml gesmolten kokosolie
- 2 eetlepels vanille extract
- Verwarm de oven voor op 150 graden en bedek een grote bakplaat met bakpapier
- Meng in een grote kom de havermout, amandelen, zonnebloempitten, lijnzaad, kaneel en het zout door elkaar
- Roer in een kleinere kom de agavesiroop, honing, kokosolie en vanille extract goed door elkaar en voeg bij de droge ingrediƫnten
- Schep zorgvuldig om zodat alles goed is gemengd
- Stort de muesli op de bakplaat en verdeel gelijkmatig
- Schuif de bakplaat in de oven en laat in ca. 15 minuten goudbruin roosteren
- Schep halverwege een keer om en let op dat de muesli niet verbrandt
- Laat de muesli afkoelen. De muesli wordt knapperig wanneer het afkoelt.
- Bewaar de muesli in een luchtdichte pot buiten de koelkast
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/homemade-vanille-muesli-amandel/
3.5.3226