Kaneelcake
- 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 theelepels kaneel
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 70 gram bruine suiker
- Verwarm de oven voor op 165 graden en vet een cakevorm in
- Mix de boter romig met de kristalsuiker en de vanillesuiker
- Voeg een voor een de eieren toe en mix telkens tot het ei volledig is opgenomen voor je een nieuw ei toevoegt
- Voeg het zelfrijzend bakmeel en één theelepel kaneel toe en mix snel tot een glad beslag
- Doe de helft van het beslag in de cakevorm en strijk met een lepel glad
- Meng de bruine suiker met de resterende theelepel kaneel
- Verdeel de helft van het suikermengsel over het beslag in de cakevorm en dek af met de rest van het beslag
- Strijk weer glad en bestrooi met de rest van de kaneelsuiker
- Laat de cake in ca. 45 gaar worden in de oven
- Controleer of de cake gaar is door er met een houten satéprikker in de steken
- Wanneer de prikker er schoon weer uitkomt, is de cake gaar
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/kaneelcake/
3.5.3226