Hongaarse champignonsoep
- 400 gram kastanjechampignons, in plakjes of grove stuken gesneden
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel milde paprikapoeder
- 1 eetlepel pikante paprikapoeder
- 30 gram boter
- 2 eetlepels bloem
- 200 ml (plantaardige) melk
- 1 eetlepel sojasaus
- 300 ml rundvleesbouillon of groentebouillon
- 3 eetlepels gehakte verse dille
- 2 eetlepels crème fraîche (voor warme bereidingen)
- Bak in een kleine pan de ui zachtjes tot hij zacht is en bruin begint te kleuren
- Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee
- Doe nu de champignons en de paprikapoeder erbij en bak op middelhoog vuur tot de champignons beginnen te slinken
- Neem van het vuur en zet opzij
- Smelt de boter zachtjes in een grote braadpan
- Voeg de boem toe en roer met een garde tot een gladde pasta
- Laat het mengsel op laag vuur lichtbruin worden. Dit duurt een minuut of vier. Blijf goed roeren zodat de bloem niet aanbakt
- Schenk nu voorzichtig de melk, sojasaus en de bouillon erbij terwijl je blijft roeren met de garde
- Als het goed is krijg je nu een gladde soep zonder klontjes.
- Doe de champignons bij de soep in de pan en voeg ook de gehakte dille toe
- Laat met het deksel op de pan zachtjes 15 minuten pruttelen. Roer af en toe even door om te voorkomen dat de soep aanbrandt
- Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout of sojasaus
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/hongaarse-soep-met-champignons/
3.5.3226