Noodles met zelfgemaakte teriyaki saus
- 100 ml sojasaus
- 50 gram bruine suiker
- stukje gember van ca. 1 cm, fijngehakt of geraspt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel maïzena
- ca. 750 gram gesneden verse groenten
- Je favoriete noodles of bami, genoeg voor vier personen
- sesamzaadjes en lente-uitjes (voor garnering)
- Meng de sojasaus, bruine suiker, gember, knoflook en azijn in een pannetje door elkaar
- Beng de saus op laag vuur aan de kook en laat een minuut of vijf zachtjes pruttelen
- Meng de maïzena met een eetlepel water in een kopje en roer tot er geen klontjes meer in zitten
- Voeg de maïzena toe aan de saus en roer door.
- Laat de saus nog een minuut of vijf zachtjes koken tot hij begint in te dikken. Neem van het vuur en zet apart
- Verhit een scheutje (wok)olie in een grote hapjespan of wok en bak hierin de gesneden groenten tot ze beetgaar zijn (ca. 5 minuten)
- Kook intussen de noodles volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
- Doe de noodles en de teriyakisaus bij de gewokte groenten en schep goed door elkaar.
- Laat alles nog even goed doorwarmen en serveer met sesamzaadjes en ringetjes lente-ui
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/noodles-zelfgemaakte-teriyaki-saus/
3.5.3226