BBQ: Kip-ananas spiesjes
- 500 gram kipfilet
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 75 ml sojasaus
- 35 ml ananassap
- 50 gram bruine suiker
- ½ eetlepel maïzena
- ½ verse ananas
- 1 groene paprika
- 1 flinke rode ui
- ca. 12 satéstokjes
- Steek de barbecue aan en leg de satéstokjes in een laagje water om te weken
- Doe de knoflook, sojasaus, ananassap en bruine suiker samen in een pannetje en breng zachtjes aan de kook
- Meng de maïzena met een eetlepel water tot er geen klontjes meer in zitten en roer door de marinade
- Laat de marinade zachtjes pruttelen tot hij iets is ingedikt, ca. 10 minuten
- Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot ongeveer kamertemperatuur
- Snijd intussen de kipfilet, paprika, ananas en rode ui in stukken van ca. 2 cm
- Meng ¾ van de marinade met de kipfilet en laat minstens een half uur marineren in de koelkast. Zet de rest van de marinade apart
- Rijg de kip, ananas, paprika en ui om en om aan de satéstokjes
- Grill de spiesjes gaar op de barbecue
- Bestrijk de kip-ananas spiesjes voor het serveren met de achtergehouden marinade
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/bbq-kip-ananas-spiesjes/
3.5.3226