Wortelsoep met gember en korianderolie
- 1 ui, grof gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- stukje gember van ca. 2 cm, geraspt of fijngehakt
- 1 theelepel kurkuma
- 500 gram wortels (ca. 1 bos bospeen), geschrapt en in stukjes
- 1 liter groentebouillon (van twee tabletten)
- 50 ml olijfolie
- half bosje verse koriander
- Voor garnering: (plantaardige)yoghurt, pittenmix, evt. chilivlokken
- Verhit een scheutje olie in een (soep)pan
- Fruit de ui een minuut of vier tot hij glazig wordt
- Voeg de knoflook en gember toe en bak een minuut mee
- Doe de kurkuma erbij en laat nog een minuut meebakken
- Voeg de gesneden wortels toe aan de pan en laat op middelhoog vuur een minuut of drie meebakken
- Schenk de bouillon erbij en laat ca. 15-20 minuten zachtjes koken tot de wortel zacht is geworden
- Neem de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer of in de blender
- Breng op smaak met peper en zout
- Doe de olijfolie en koriander samen in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot een dressing (met de vijzel kan ook)
- Serveer de soep in kommen met de korianderolie, een lepel yoghurt en wat geroosterde pitten
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/wortelsoep-gember-en-korianderolie/
3.5.3226