Filorolletjes met spinazie en feta
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 16 stuks
Ingrediƫnten:
  • 200 gram diepvries spinazie, ontdooid en uitgeknepen
  • 200 gram feta, verkruimeld of in kleine blokjes
  • 50 gram pijnbompitten
  • 50 gram boter of margarine, gesmolten
  • 1 pak vers filodeeg
  • Peper en zout
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bekleed een bakblik met bakpapier
  3. Meng in een bak de spinazie, feta en pijnboompitten
  4. Voeg flink wat peper en zout toe
  5. Haal het filodeeg uit de verpakkingen snijd de deegvellen in stukken van ca. 10 x 6 cm
  6. Bestrijk telkens een vel met gesmolten boter en leg er een ander deegvel bovenop
  7. Bestrijk de randen met gesmolten boter en verdeel een schepje vulling aan de onderkant van het deegvel. Laat aan de zijkanten 2 cm vrij rol het deeg op terwijl je de zijkanten naar binnen vouwt
  8. Leg de rolletjes op het bakblik en bestrijk met gesmolten boter
  9. Schuif het bakblik in de oven en laat de rolletjes in ca. 25 gaar en goudbruin worden
  10. Serveer warm
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/filorolletjes-met-spinazie-en-feta/