Mango sorbetijs
- 250 ml water
- 150 gram suiker
- 500 gram mangostukjes (diepvries)
- Sap van 1 citroen
- Breng het water aan de kook in een steelpannetje
- Draai het vuur uit en voeg de suiker toe
- Laat de suiker oplossen en wacht tot de siroop is afgekoeld tot kamertemperatuur
- Doe de mangostukjes in de kom van een blender of in de keukenmachine
- Voeg de suikersiroop en citroensap toe en mix alles tot een gladde massa (met een staafmixer kan ook)
- Giet het mengsel in een afsluitbare bak en zet voor een uur in de diepvries
- Neem de bak uit de diepvries, roer het ijs goed door met een vork en zet weer een uur terug in de diepvries.
- Herhaal dit drie keer tot je ijs genoeg bevroren is om er bolletjes van de scheppen
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/3x-homemade-sorbetijs/
3.5.3226