Quinoa met kip, spinazie en champignons
- 150 gram quinoa
- 2 kipfilets
- mespuntje uienpoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder
- 3 theelepels gedroogde oregano
- 1 grote teen knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 250 gram kastanjechampignons, in plakjes
- 75 gram zongedroogde tomaatjes, in reepjes
- 1 handje pijnboompitten, even geroosterd in een droge koekenpan
- 3 handen verse spinazie
- 2 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 lente uitje, in ringetjes gesneden
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Snijd intussen de kipfilet in blokjes en kruid met de uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en 1 theelepel van de oregano
- Verhit een klein beetje olijfolie in een hapjespan en bak de stukjes kip hierin gaar. Neem uit de pan en zet opzij
- Verhit nog een scheutje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook even aan
- Voeg de champignons toe en laat bakken tot ze bruin beginnen te worden
- Doe de spinazie erbij en schep een paar keer om tot de spinazie begint te slinken
- Voeg de zongedroogde tomaatjes, quinoa, gebakken kip, pijnboompitjes en de rest van de oregano toe en schep alles goed door elkaar
- Roer de olijfolie en citroensap samen tot een dressing en schep door de quinoa.
- Breng op smaak met peper en zout en garneer met ringetjes lente-ui
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/quinoa-met-kip-spinazie-en-champignons/
3.5.3226