Wentelteefjes ovenschotel
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6
Ingrediƫnten:
  • 4 eieren
  • 15 sneetjes witbrood
  • 100 gram roomboter
  • 7 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 500 ml melk
  • Poedersuiker
Bereiden:
  1. Snijd de korstjes van het brood
  2. Klop in een grote kom de eieren los met de melk, vanille aroma, kaneel en 4 eetlepels bruine suiker
  3. Smelt de boter in de magnetron
  4. Los 2 eetlepels bruine suiker op in de nog warme boter en giet het mengsel over de bodem van een grote ovenschaal
  5. Verdeel hierover een laag brood
  6. Giet de helft van het eiermengsel over het brood
  7. Leg hier bovenop weer een laag brood en verdeel de rest van het eiermengsel erover
  8. Zorg dat al het brood goed doordrenkt is
  9. Dek de schaal af met folie en laat een nacht in de koelkast staan
  10. Verwarm de oven voor op 180 graden
  11. Bestrooi de wentelteefjes met een eetlepel bruine suiker en laat in ca. 50 minuten gaar worden in de oven
  12. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/wentelteefjes-ovenschotel/