Spinazie met knoflook, citroen en pijnboompitjes
- 500 gram verse spinazie, gewassen
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- handje pijnboompitten
- sap van ½ citroen
- olijfolie
- Hak de knoflook fijn en snijd de ui in dunne halve ringen
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui eventjes aan (1 minuut is genoeg)
- Voeg de spinazie toe en schep om met de ui en knoflook
- Als niet alle spinazie tegelijk in de pan past, wacht dan even tot de spinazie geslonken is voor de rest toevoegt
- Schep de spinazie op half hoog vuur om tot hij geslonken en goed warm is, ca. 5 minuten
- Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze licht beginnen te kleuren
- Schep de pijnboompitten door de spinazie en sprenkel er de citroensap overheen
- Beng op smaak met wat peper en zout
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/spinazie-met-knoflook-citroen-en-pijnboompitjes/
3.5.3226