Summer rolls met ceviche en mango
- 50 gram mihoen
- 250 gram verse zalmfilet of zalmhaasje
- sap van 2 limoenen
- 2 lente-uitjes
- 1 rode peper
- ⅓ komkommer
- 1 avocado
- 1 dikke plak verse mango
- handje verse korianderblaadjes
- 6 rijstvellen
- Kook de mihoen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking en zet apart
- Snijd de lente-uitjes, rode peper, komkommer en mango in dunne reepjes en de avocado in dunne plakken
- Snijd de zalm in dunne plakjes en leg in een platte schaal
- Schenk de limoensap erover en laat een minuut of drie marineren
- Week een rijstvel ongeveer tien seconden in lauw water tot het zacht genoeg is om op te rollen
- Leg het rijstvel op een bord en leg de vulling net onder het midden van het vel
- Begin met de zalm, dan de avocado, wat reepjes komkommer, rode peper, mango en bosui
- Leg wat mihoen en een paar korianderblaadjes op de vulling
- Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling en rol strak op terwijl je de buitkanten naar binnen vouwt
- Herhaal met de andere rijstvellen en serveer direct of bewaar onder plastic folie in de koelkast
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/summer-rolls-met-ceviche-en-mango/
3.5.3226