Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een springvorm licht in
Doe het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, roomboter en het ei in een grote kom en kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Het deeg mag niet meer kruimelig zijn
Verdeel het deeg in drie gelijke delen.
Gebruik één deel om de bodem van taart mee te maken. Druk het deeg met je handen uit op de bodem van de springvorm tot het gelijkmatig over de bodem is verdeeld
Gebruik het tweede deel van het deeg om de randen van de springvorm mee te bekleden. Druk telkens een stukje deeg plat tegen de rand. Verdeel het deeg tot de hele rand mooi bedekt is. Zorg dat het deeg aan de onderkant aansluit op het deeg van de bodem
Schil de appels en verwijder de klokhuizen
Snijd de appels in stukjes en meng deze met de rozijnen, kaneel en vanillesuiker
Strooi het paneermeel over de taartbodem en schep het appelmengsel er bovenop
Druk de appel een beetje aan.
Maak nu van het laatste beetje deeg de bovenkant van de taart.
Rol het deeg uit tot een lap van ca. 0.3 cm dik en snijd er repen van (Je kan ook rolletjes maken van het deeg en deze iets platdrukken met je vingers)
Leg de repen diagonaal over de taart zodat je een mooi ruitpatroon krijgt
Laat de taart in het midden van de oven in ongeveer 60-70 minuten gaar en goudbruin worden
Verwarm de abrikozenjam heel even in de magnetron om hem iets dunner te maken (30 seconden op 600W is al genoeg)
Bestrijk de appeltaart met de warme abrikozenjam en laat hem afkoelen voor je de springvorm verwijderd
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/basiskoken-5-de-lekkerste-appeltaart-maak-je-zelf/