Oosters gemarineerde varkenshaas
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Ingrediënten:
  • 1 varkenshaas van ca. 300 gram
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels honing
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 lente uitje voor garnering
Bereiden:
  1. Meng in een afsluitbare bak of schaal de ketjap, sojasaus, 2 eetlepels honing, de kruiden en de sesamzaadjes
  2. Leg de varkenshaas in de marinade en laat en paar uur afgesloten marineren in de koelkast
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden
  4. Haal de varkenshaas uit de marinade en leg in een ovenschaal (marinade bewaren)
  5. Laat het vlees in de oven in ca. 25 minuten gaar worden.
  6. Draai de varkenshaas halverwege om
  7. Bestrijk het vlees ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd met een eetlepel honing
  8. Laat de marinade intussen op laag vuur inkoken tot een stroperige saus
  9. Neem de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes
  10. Leg de plakjes op een schaal en besprenkel met de ingekookte marinade
  11. Garneer met in ringetjes gesneden lente uitjes
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/oosters-gemarineerde-varkenshaas/