Speculaas boterkoek
- 380 gram bloem
- 350 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 275 gram basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- garneeramandelen
- 1 losgeklopt ei
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Vet een bakvorm van ongeveer 20x20 cm in en bekleed met bakpapier
- Meng de bloem, boter, suiker, vanillesuiker en speculaaskruiden tot een samenhangend deeg
- Druk het deeg in de bakvorm en duw goed aan
- Maak met een vork een ruitjespatroon in het deeg en druk in elk ruitje een garneeramandel
- Bestrijk de koek met het losgeklopte ei
- Laat de boterkoek in ca. 40 minuten gaar worden in de oven
- Laat de koek goed afkoelen en stevig worden voor het serveren
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/boterkoek-met-speculaas/
3.5.3226