Saltimbocca met vis
- 4 stukken tilapiafilet (of andere stevige witte vis) van ca. 90 gram
- 8 plakjes rauwe ham
- 8 blaadjes salie
- bloem
- 30 gram roomboter
- 100 ml witte wijn
- cocktailprikkers
- Bestrooi de vis met wat peper
- Leg op ieder stukje vis twee dubbelgevouwen plakjes rauwe ham
- Leg de salie blaadjes bovenop de ham en zet vast met cocktailprikkers
- Wentel de vis door de bloem en klop de overtollige bloem weer af. Er hoeft maar een heel dun laagje bloem op de vis te zitten
- Verhit wat boter of olie in een koekenpan.
- Leg de vis in de pan met de rauwe ham naar beneden en bak tot de ham knapperig wordt, ca. 3 minuten
- Draai de vis voorzichtig om en zet het vuur lager. Laat de saltimbocca bakken tot de vis gaar is
- Neem de vis uit de pan en zet opzij
- Doe de roomboter in de pan en laat op laag vuur smelten.
- Zet het vuur hoger en voeg de witte wijn toe
- Roer de aanbaksels in de pan los met een houten lepel en laat de wijn inkoken tot een dunne saus
- Lepel de saus over de saltimbocca en serveer direct.
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/saltimbocca-met-vis/
3.5.3208