Gestoofde hamlappen met tomaat en witte wijn
- 4 hamlappen
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 100 ml witte wijn
- 1 theelepel oregano
- Bestrooi de hamlapjes met peper en zout
- Verhit wat boter in een hapjespan en braad de hamlapjes even aan tot ze bruin beginnen te worden
- Neem de hamlapjes uit de pan en zet apart
- Doe de ui en knoflook in de pan en fruit even aan
- Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee
- Doe de wijn, 50 ml water en de oregano erbij in de pan en breng zachtjes aan de kook
- Leg de hamlapjes weer terug in de pan en laat afgedekt in ca. 45-60 minuten gaar stoven
- Draai het vlees af en toe om en voeg zo nodig wat extra water toe
- Neem de hamlapjes uit de pan wanneer ze gaar zijn en houd ze warm onder aluminiumfolie
- Laat de saus op middelhoog vuur indikken.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer bij de hamlapjes
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/hamlappen-met-tomaat-en-witte-wijn/
3.5.3208