Appelcake met kardemom en gember
- 250 gram suiker
- 250 gram roomboter op kamertemperatuur
- 5 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- ½ eetlepel kardemom
- 1 eetlepel kaneel
- 1 vanillestokje
- snufje zout
- voor de topping:
- 3 appels
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel kardemompoeder
- 2 eetlepels kleingesneden bakgember
- 40 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten licht in
- Mix de suiker met de boter tot een romig mengsel
- Doe een voor een de eieren erbij. Mix telkens tot een ei volledig is opgenomen voor de het volgende ei toevoegt.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en mix door het eiermengsel zodat je een luchtig beslag krijgt
- Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en doe bij het beslag.
- Voeg ook de kaneel, kardemom en een snufje zout toe en mix door elkaar
- Maak nu de topping:
- Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes
- Meng de appelstukjes met de kaneel, kardemom, bakgember, suiker en vanillesuiker
- Schenk het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad
- Schep de appeltopping er op en verdeel over het beslag zonder het te ver in het beslag te drukken
- Zet de springvorm in de oven en laat in ca. 60-75 minuten gaar bakken. Als de bovenkant te donker wordt, dek de cake dan af met alufolie.
- Je kan de cake op gaarheid controleren door er een houten satéprikker in te steken. Wanneer deze er schoon weer uit komt is de cake gaar.
- Laat de cake minstens tien minuten afkoelen voor je de springvorm eraf haalt.
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/appelcake-met-kardemom-en-gember/
3.5.3208