Andijvie met warme walnotendressing en spekjes
- 1 krop andijvie
- 2 handjes walnoten
- 100 gram spekjes
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 2 theelepels walnootolie
- 2 theelepels honing
- Was de andijvie en maak de bladeren droog
- Verwijder de harde stelen en scheur de bladeren in grove stukken
- Rooster de walnoten even in een droge koekenpan en zet opzij
- Doe de spekjes in de koekenpan en laat ze bakken tot ze knapperig beginnen te worden
- Neem de spekjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
- Bak het sjalotje glazig in het spekvet
- Voeg de azijn, walnotenolie en de honing toe en roer tot een dressing
- Doe de spekjes weer terug in de pan en laat even mee warmen
- Giet de dressing over de andijvie en doe de walnoten erbij
- Hussel alles goed door elkaar en serveer direct
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/andijvie-warme-walnotendressing-en-spekjes/
3.5.3208