Herfstpasta met boerenkool en worst
- 400 gram verse worst
- 250 gram kastanjechampignons
- ½ zak gesneden boerenkool (ca. 125gram)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode ui, gesnipperd
- 400 gram pasta
- 40 gram boter
- 75 ml witte wijn
- sap van ½ citroen
- Parmezaanse kaas en gehakte peterselie voor garneren
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit intussen een scheutje olijfolie in een hapjespan
- Knijp de worst leeg en bak het vlees bijna gaar in de olie
- Voeg de champignons toe en bak ca. twee minuten mee
- Doe de boerenkool, knoflook en ui erbij en laat meebakken tot alles gaar is (ca. 3 minuten)
- Smelt intussen de boter en voeg de witte wijn en citroensap toe. Laat een paar minuten inkoken.
- Giet de pasta af en doe bij het boerenkoolmengsel
- Voeg ook de botersaus toe en schep alles door elkaar
- Garneer voor het serveren met geraspte Parmezaanse kaas en de peterselie
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/herfstpasta-met-boerenkool-en-worst/
3.5.3208