Bloemkool met knoflook en Parmezaanse kaas
- 1 middelgrote bloemkool
- ca. 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- Flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels gehakte verse peterselie
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de bloemkool in roosjes en blancheer deze ca. 6 minuten in kokend water
- Giet de bloemkool af en laat goed uitdampen
- Snijd ondertussen de knoflook in flinterdunne plakjes
- Leg de bloemkool in een ovenschaal
- Voeg de olijfolie en knoflook toe en hussel alles goed door elkaar
- Laat de bloemkool 20 minuten roosteren in de oven, schep na tien minuten even om
- Schep de Parmezaanse kaas door de bloemkool en zet voor 5-10 minuten terug in de oven
- Serveer met de gehakte peterselie en wat extra geraspte Parmezaan
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/bloemkool-met-knoflook-en-parmezaanse-kaas/
3.5.3208