Marokkaanse couscous met geroosterde groenten
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 3-4 personen
Ingrediënten:
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • twee handjes witte amandelen
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • 225 gram couscous
  • 1 theelepel kurkuma
  • 225 ml kippenbouillon (van 1 tablet)
  • 125 gram kikkererwten, afgespoeld
  • Handje gehakte verse munt en koriander
  • olijfolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de paprika in reepjes, de courgette in dunne plakjes en de uien in parten
  3. Spreid de groeten uit op een bakplaat en besprenkel met olijfolie
  4. Laat de groenten ca. 20 minuten in de oven roosteren. Schep ze halverwege door elkaar
  5. Maak als je groenten nog tien minuten in de oven moeten de couscous:
  6. Voeg de kurkuma en de couscous toe aan de warme bouillon en laat 10 minuten wellen
  7. Maak intussen de dressing door de komijn, gedroogde koriander, kaneel, knoflook en citroensap te mengen met 3 eetlepels olijfolie
  8. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Neem uit de pan en zet opzij.
  9. Roer de couscous los met een vork en doe in een grote schaal
  10. Meng er de geroosterde groenten, kikkererwten, verse kruiden en de dressing door
  11. Garneer met de geroosterde amandelen en wat achtergehouden verse munt en koriander
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/couscous-met-geroosterde-groenten/