Zoete aardappelkoekjes met tonijn (Foodblogswap)
- Voor de koekjes:
- 700 gram zoete aardappel
- 120 gram tonijn uit blik, uitgelekt
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel chili vlokken
- 1 kleine rode ui
- 30 gram paneermeel
- 1 ei
- Voor de dipsaus:
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel srirachasaus
- 2 eetlepels citroensap
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes
- Kook de zoete aardappel gaar en zet even apart om af te koelen
- Doe de blokjes aardappel in een grote kom en prak fijn met een vork
- Snipper de ui en voeg samen met de tonijn, knoflookpoeder, chili vlokken, paneermeel en ei toe aan de zoete aardappel
- Meng alles goed door elkaar en vorm er met je handen 10 ‘koekjes’ van
- Verhit een beetje boter of olie in een grote koekenpan en bak de koekjes aan weerskanten bruin.
- Maak intussen de dipsaus door de ingrediënten door elkaar te mengen.
- Leg de koekjes als ze gaar zijn op een bordje en serveer met de dipsaus
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/zoete-aardappelkoekjes-tonijn/
3.5.3208