Bladerdeeg taartje met bietjes en geitenkaas
- 1 rol koelvers bladerdeeg (Tante Fanny)
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram geitenkaas
- 200 gekookte rode bietjes
- 1 eetlepel gehakte dille
- Voor de topping:
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel balsamico azijn
- ½ theelepel honing
- 1 eetlepel gehakte dille
- Handje gehakte walnoten
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Rol het deeg uit op een bakplaat en vouw aan de randen 1 cm om
- Bestrijk het deeg met 1 eetlepel van de olijfolie
- Snijd de geitenkaas in plakjes en verdeel over het deeg
- Strooi de gehakte dille over de kaas
- Snijd de bietjes in dunne plakjes en leg op de geitenkaas
- Bestrijk de bietjes met de overgebleven olijfolie en bestrooi met wat peper
- Laat het taartje in ca. 20 minuten gaar worden in de oven
- Meng voor de topping de olijfolie met de honing en balsamico azijn
- Sprenkel de dressing over het bietentaartje en bestrooi met gehakte dille en walnoten
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/bietentaartje-met-geitenkaas/
3.5.3208