Langzaam gegaarde kalfswang in rode wijn
Bereiding
- 500 gram kalfswangen
- 100 gram wortel, in kleine blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 150 gram kastanjechampignons, in kwarten gesneden
- ½ theelepel gedroogde tijm
- 1 laurierblaadje
- 2 kruidnagels
- 250 ml rode wijn
- 150 ml water
- Peterselie, voor garneren
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Bestrooi het vlees met peper en zout
- Verhit wat olijfolie of boter in en ovenbestendige braadpan en braad het vlees even aan tot het lekker bruin is
- Neem het vlees uit de pan en zet opzij
- Doe de wortel, ui, knoflook, champignons en tijm in de pan en laat een paar minuten bakken
- Voeg de rode wijn, het water, de kruidnagels en het laurierblaadje toe
- Breng aan de kook en schraap de aanbaksels los van de bodem
- Leg het vlees terug in de pan, dek de pan af en zet in de oven
- Laat het vlees is ca. 3,5 uur zacht en gaar worden in de oven. Controleer het vlees af en toe en keer het halverwege even om.
- Neem het vlees uit de pan en dek af met alufolie
- Laat de saus iets inkoken en leg het vlees terug in de saus
- Serveer de kalfswangen met aardappelpuree en garneer met gehakte peterselie
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/langzaam-gegaarde-kalfswang-rode-wijn/
3.5.3226