Hummus met zoete aardappel
- 300 gram zoete aardappel
- 200 gram kikkererwten
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- 10-12 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 2 eetlepels citroensap
- mespunt komijn
- flinke mespunt chilipoeder
- Klein handje korianderblaadjes, grof gescheurd of gesneden
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1,5 cm
- Doe de blokjes in en pan en voeg water toe tot de aardappel onder staat
- Kook de zoete aardappelblokjes tot ze zacht zijn, ca. 10 minuten
- Giet af en laat afkoelen
- Spoel de kikkererwten af en doe in een hoge kom
- Snijd de knoflook in stukjes en doe bij de kikkererwten
- Voeg de tahin, olijfolie, citroensap, komijn en chilipoeder toe
- Pureer met een staafmixer (of keukenmachine) tot een pasta
- Voeg de afgekoelde zoete aardappelblokjes toe en pureer deze door het kikkererwtenmengsel
- Als de hummus te dik blijft kan je wat extra olijfolie toevoegen
- Roer de korianderblaadjes door de hummus en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra chilipoeder
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/hummus-met-zoete-aardappel/
3.5.3208