Mexicaanse rijstschotel
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 bosje koriander, blaadjes apart en steeltjes fijngesneden
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1 groene paprika, in kleine blokjes
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 eetlepel oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 500 gram rundergehakt
- 400 gram witte rijst (ongekookt)
- 750 ml rundvleesbouillon (van één tablet)
- 250 gram tomatenblokjes (pakje)
- Blikje kidneybonen, afgespoeld
- 1 klein blikje mais
- 3 lente uitjes, in ringetjes
- olijfolie
- Voor het serveren: zure room, avocado en geraspte (cheddar)kaas
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote hapjespan of braadpan
- Bak hierin de ui, knoflook, koriandersteeltjes en paprika ca. 3 minuten
- Voeg de komijnpoeder, oregano, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak even mee
- Doe het gehakt erbij en bak tot het gehakt gaar is
- Neem het gehaktmengsel uit de pan en zet opzij
- Doe nog een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de rijst even aan
- Voeg de bouillon toe en laat de rijst op laag vuur gaar koken
- Schep het gehaktmengsel, tomatenblokjes, kidneybonen, mais, lente uitjes en koriander blaadjes door de rijst en laat het geheel even door warmen
- Serveer met de zure room, avocado en een beetje geraspte kaas
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/mexicaanse-rijstschotel/
3.5.3208