Salted karamelitas
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 10 personen
Ingredi├źnten:
  • 180 gram boter
  • 215 gram bloem
  • 135 gram bruine suiker
  • 90 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 120 ml slagroom
  • 1 zak Lonka fudge of andere zachte karamelsoepjes (200 gram)
  • 80 gram pure chocolade
  • 50 gram pistachenootjes
  • ┬Ż theelepel grof zeezout
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bekleed een kleine springvorm met bakpapier
  3. Smelt de boter op laag vuur in een steelpannetje of in de magnetron
  4. Meng in een kom de bloem, havermout, bruine suiker en bakpoeder door elkaar
  5. Schenk de boter erbij en meng goed door elkaar
  6. Gebruik de helft van het deeg om de bodem van de taart te maken. Verdeel het deeg over de bodem en druk goed aan.
  7. Bak de bodem 10 minuten in de oven
  8. Verwarm intussen de room met de karamelsnoepjes en roer tot een gladde karamelsaus
  9. Hak de chocolade en pistachenootjes grof
  10. Verdeel de chocolade en pistachenootjes over de voorgebakken taartbodem
  11. Schenk de warme karamelsaus erover
  12. Strooi het zeezout over de karamel
  13. Verkruimel het resterende deeg tussen je vingers en verdeel over de taart
  14. Bak de taart nog 20 minuten in de oven
  15. Laat de taart afkoelen voor je hem aansnijd
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/salted-karameltaartje-karamelitas/