Salted karamelitas
- 180 gram boter
- 215 gram bloem
- 135 gram bruine suiker
- 90 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 120 ml slagroom
- 1 zak Lonka fudge of andere zachte karamelsoepjes (200 gram)
- 80 gram pure chocolade
- 50 gram pistachenootjes
- ½ theelepel grof zeezout
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed een kleine springvorm met bakpapier
- Smelt de boter op laag vuur in een steelpannetje of in de magnetron
- Meng in een kom de bloem, havermout, bruine suiker en bakpoeder door elkaar
- Schenk de boter erbij en meng goed door elkaar
- Gebruik de helft van het deeg om de bodem van de taart te maken. Verdeel het deeg over de bodem en druk goed aan.
- Bak de bodem 10 minuten in de oven
- Verwarm intussen de room met de karamelsnoepjes en roer tot een gladde karamelsaus
- Hak de chocolade en pistachenootjes grof
- Verdeel de chocolade en pistachenootjes over de voorgebakken taartbodem
- Schenk de warme karamelsaus erover
- Strooi het zeezout over de karamel
- Verkruimel het resterende deeg tussen je vingers en verdeel over de taart
- Bak de taart nog 20 minuten in de oven
- Laat de taart afkoelen voor je hem aansnijd
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/salted-karameltaartje-karamelitas/
3.5.3208