Soep van geroosterde rode biet met feta en hazelnoot
- 1500 gram verse rode bieten
- 1750 ml groente- of kippenbouillon (van 3 tabletten)
- ½ bakje verse dille (10 gram), steeltjes apart en fijngehakt
- 1 ui, grof gesnipperd
- 1 flinke teen knoflook, gehakt
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- Voor garnering: hazelnoten en fetakaas (ca. twee eetlepels per persoon)
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Schil de bietjes en snijd in stukken van ca. 1,5 cm
- Verdeel de bietjes over de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie
- Rooster de bietjes 45-55 minuten in de oven. Schep halverwege even om
- Bak in een grote (soep)pan de ui, dille steeltjes en knoflook aan in wat olijfolie
- Voeg de geroosterde bietjes toe en bak en minuut of twee mee
- Voeg de bouillon toe en laat drie minuten zachtjes koken
- Neem de pan van het vuur en pureer de soep in de blender of met een staafmixer
- Hak de dille fijn en roer door de soep, samen met de rode wijnazijn
- Breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg, als de soep te zoet is, wat extra rode wijnazijn toe.
- Rooster de hazelnoten in en droge koekenpan en hak ze grof
- Verkruimel de feta
- Schep de soep in kommen of borden en garneer met de feta en geroosterde hazelnoten
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/soep-van-geroosterde-rode-biet-met-feta-en-hazelnoot/
3.5.3208