- 250 gram boter
- 250 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel + 2 eetlepels extra
- sap en rasp van 1 middelgrote sinaasappel
- 150 gram verse cranberries
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Vet een tulbandvorm licht in en bestuif met wat bloem
- Klop de boter romig met de suiker en vanillesuiker
- Meng een voor een de eieren erdoor. Mix telkens tot het ei volledig is opgenomen voor je het volgende ei toevoegt
- Voeg het sinaasappelsap en -rasp toe
- Voeg in gedeeltes het zelfrijzend bakmeel toe en meng tot er een luchtig cakebeslag ontstaat
- Spoel de cranberries af en dep droog met een keukenpapiertje
- Schep de cranberries om met twee eetlepels zelfrijzend bakmeel zodat ze met een laagje meel bedekt zijn
- Spatel de bessen door het beslag
- Stort het beslag in de tulbandvorm en laat de cake in ca. 60 minuten gaar worden in de oven
- Stort de tulband op en rooster en laat afkoelen
- Bestrooi de cake voor het serveren met poedersuiker
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/cranberry-sinaasappel-tulband/
3.5.3208