Zoete appel loempia's
- 2 zure appels (ik gebruikte goudrenet)
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels maïzena
- 2 eetlepels suiker
- ½ theelepel kaneel
- 12 ontdooide loempia vellen
- Zonnebloemolie (om te frituren)
- Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes
- Meng er de citroensap, maïzena, suiker en kaneel doorheen
- Leg een loempiavel met een punt naar beneden op je werkblad.
- Bedek de overige vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen
- Schep ongeveer twee eetlepels van het appelmengsel op de onderkant van het loempiavel
- Vouw de onderste punt van het deeg over de vulling en rol op tot halverwege
- Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg verder op
- Bevochtig het laatste stukje met wat water voor je de loempia dicht rolt
- Herhaal dit met de overige loempia vellen tot het appelmengsel op is
- Leg de loempia’s ca. 45 minuten in de diepvries voor je ze gaat frituren
- Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan, of verwarm de frituurpan op 170 graden
- Frituur 3 à 4 loempia’s tegelijk voor ca. 5 à 6 minuten tot ze goudbruin zijn
- Laat ze even uitlekken op keukenpapier
- Bestrooi met poedersuiker en serveer
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/zoete-appel-loempias/
3.4.3177