Bananenbrood
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 10
Ingrediënten:
  • 4 (over)rijpe bananen
  • 75 gram roomboter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 80 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • ½ theelepel kaneel
  • 175 gram bloem
  • 75 gram pecannoten, grof gehakt
  • 50 gram extra pure chocolade, gehakt
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur zonder bruin te laten worden
  3. Prak in een grote kom de bananen met een vork tot puree
  4. Voeg de gesmolten boter, vanille extract, suiker, ei, baking soda, zout en kaneel toe en meng goed door elkaar
  5. Zeef de bloem erboven en spatel samen met de gehakte pecannoten en chocolade door het beslag. Pas op dat je niet teveel mengt, dan verliest het deeg zijn luchtigheid.
  6. Schep het deeg in een ingevette brood- of cakevorm en laat in de oven in ca 55-60 minuten gaar worden.
  7. Controleer of het brood gaar is door er een houten satéprikker in te steken. Wanneer deze er schoon uitkomt is het brood gaar.
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/bananenbrood/