Mexicaanse wrap lasagne
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
- klein bosje koriander, blaadjes apart en steeltjes fijngehakt
- 350 gram gehakt
- ½ theelepel chilipoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels gedroogde oregano
- blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 250 gram tomatenpassata
- Blikje kidneybonen (uitlekgewicht ca. 225 gram)
- 4 grote maaltijdwraps
- bekertje crème fraîche van 200 gram
- 6 plakjes cheddar smeltkaas (of twee flinke handen geraspte cheddar)
- olijfolie
- ingevette springvorm van 26cm
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verhit een beetje olijfolie in een grote hapjespan of wok
- Bak hierin de paprika, bleekselderij, ui, knoflook en koriandersteeltjes even aan
- Voeg het gehakt, chilipoeder, komijn en oregano toe en bak tot het gehakt gaar is
- Doe de tomatenblokjes en tomatenpassata erbij. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen
- Spoel de kidneybonen af en voeg toe aan de saus
- Laat nog 5 minuten op laag vuur door warmen
- Breng de saus op smaak met peper en zout
- Leg een wrap op de bodem van de ingevette springvorm
- Verdeel ⅓ van de saus over de wrap en bestrooi met de helft van de korianderblaadjes
- Leg een tweede wrap op de saus en druk iets aan
- Verdeel de helft van de crème fraîche over de tweede wrap. Verdeel hierover weer ⅓ van de saus.
- Scheur drie plakjes cheddar smeltkaas in stukjes en strooi over de saus
- Leg de derde wrap erop en druk weer iets aan
- Verdeel de rest van de saus over de wrap en bestrooi met de laatste korianderblaadjes
- Leg de laatste wrap op de lasagne en besmeer met de rest van de crème fraîche.
- Verdeel de laatste drie plakjes cheddar smeltkaas in stukjes over de lasagne
- Laat de lasagne ca. 25-30 minuten bakken in de oven
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/mexicaanse-wrap-lasagne/
3.4.3177