klein handje geraspte Parmezaanse kaas, plus extra voor garneren
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Smeer de zoete aardappel in met wat olijfolie en leg op een met folie bedekte bakplaat
Laat de zoete aardappel in ca. 55 minuten gaar worden in de oven. Zet opzij om af te koelen
Bak intussen in een grote pan de spekreepjes tot ze knapperig zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
Bak in het spekvet de ui, knoflook en tijm even aan
Voeg de rijst toe en laat meebakken tot de korrels glanzen en doorzichtig beginnen te worden
Doe de wijn erbij en blijf op laag vuur roeren tot de wijn volledig door de rijst is opgenomen
Houdt het vuur laag en voeg beetje bij beetje de bouillon toe, met ongeveer twee soeplepels tegelijk. Blijf regelmatig roeren en wacht telkens tot de vloeistof volledig door de rijst is opgenomen voor je opnieuw bouillon toegevoegd.
Blijf bouillon toevoegen tot de rijst gaar is. Het kan zijn dat je net niet genoeg bouillon hebt, voeg dan een beetje water toe
Verwijder de schil van de zoete aardappel en prak het vruchtvlees tot puree met een vork
Voeg de zoete aardappel toe aan de risotto, samen met de Parmezaanse kaas en roer door elkaar
Breng op smaak met wat peper en eventueel een beetje zout
Schep de risotto op borden en bestrooi met de gebakken spekreepjes en Parmezaanse kaas
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/risotto-met-zoete-aardappel/