Pompoen curry soep
- 1 kilo pompoenblokjes
- 1 kleine winterwortel, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 1 ui, grof gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, grof gehakt
- stukje gember van ca. 1,5 cm, gesnipperd
- 2 eetlepels kurkuma
- 1 eetlepel hot curry poeder
- ½ eetlepel komijnpoeder
- 1 liter groente- of kippenbouillon, van twee tabletten
- 150 ml kokosmelk
- Verhit wat olie in een grote (soep)pan
- Bak de pompoen, winterwortel, bleekselderij, ui, knoflook en gember even aan
- Voeg de kruiden toe en bak een paar minuten mee
- Voeg de bouillon toe en laat ca. 25 minuten koken tot de pompoen helemaal zacht is
- Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer
- Roer de kokosmelk door de soep en breng op smaak met peper en zout
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/pompoen-currysoep/
3.4.3177