250 gram krielaardappels (liefst in de schil), gehalveerd
100 gram parelgort
gehakte peterselie voor garnering
Bereiden:
Bestrooi het vlees met peper en zout
Verhit een beetje boter in een grote braadpan en bak het vlees hierin bruin
Voeg de wortel, bleekselderij, ui, champignons en knoflook toe en bak even aan
Strooi de bloem erover en schep even om
Voeg het bier, de bouillon, tijm, laurier en aardappels toe en laat op laag vuur sudderen tot het vlees gaar en zacht is, ca. 2,5 – 3 uur. Roer af en toe even door en voeg zo nodig wat extra water toe
Voeg de parelgort toe en laat nog een half uurtje pruttelen
Voeg als de stoofpot te dik wordt wat water toe tot de gewenste dikte is bereikt
Breng op smaak met peper en zout
Serveer met een beetje gehakte peterselie en warm stokbrood
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/winterse-stoofschotel-met-bier-en-parelgort/