Stoofpeertjes met port
- 10 stoofpeertjes
- 750 ml rode port
- 250 ml bessensap
- sap en rasp van 1 sinaasappel
- 2 steranijs
- 1 pijpje kaneel
- 3 kruidnagels
- schil de peertjes, maar laat de steeltjes er aan zitten
- Zet de peertjes rechtop tegen elkaar in een pan
- Voeg de port, bessensap en sinaasappelsap toe. Zorg dat de peertjes goed onder staan (voeg zo nodig wat water toe)
- Doe de sinaasappelrasp, steranijs, kaneel en kruidnagels erbij. Doe het deksel op de pan en zet op het vuur.
- Breng aan de kook en laat de peertjes in ca. anderhalf tot twee uur gaar en zacht worden
- Laat de peertjes in het kookvocht afkoelen voor je ze serveert
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/stoofpeertjes-met-port/
3.4.3177