Geglaceerde worteltjes
- ca. 500 gram bospeen (1 bosje), geschrapt
- 2 eetlepels honing
- 30 gram boter of margarine
- 50 ml vers sinaasappelsap
- Snijd de wortels in schuine plakjes van ca. 3 mm dikte
- Verwarm in een koekenpan met anti-aanbak laag 50 ml water met de boter en 1 eetlepel honing tot het begint te koken
- Voeg de wortel toe en schep even om
- Dek de pan af met een deksel en laat op middelhoog vuur ca. 5 minuten koken. Roer af en toe
- Haal het deksel van de pan en voeg de resterende eetlepel honing en het sinaasappelsap toe
- Laat op hoog vuur nog ca. 5 minuten koken tot het vocht is verdampt en stroperig is geworden
- Breng de geglaceerde worteltjes voor het serven op smaak met peper en zout
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/geglaceerde-worteltjes-foodblogswap/
3.4.3177