Laat de aardappels in een grote pan met ruim water gaar koken tot ze zacht zijn
Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Neem van het vuur en laat afkoelen op een velletje keukenpapier
Bak de spekjes terwijl de aardappels koken. Doe een klein beetje boter of olie in de koekenpan en bak de spekreepjes tot ze knapperig beginnen te worden. Voeg de ui toe en bak eventjes mee zodat de ui net niet rauw meer is.
Bak in een andere pan de cherry tomaatjes in een beetje olijfolie tot ze zacht en goed warm zijn. Breng op smaak met peper en wat zout
Verwarm de melk even in de magnetron of in een steelpannetje
Giet de aardappels af en voeg de melk toe
Stamp de aardappels met de melk tot puree en breng op smaak met peper en zout
Voeg de andijvie toe en daarna de spekjes met de ui. Door de warmte van de spekjes zal de andijvie iets slinken, waardoor het beter door de puree te mengen is
Roer met een houten lepel of spatel de andijvie, het spek-ui mengsel, de azijn en de helft van de pijnboompitten door de puree
Serveer met de gebakken tomaatjes en garneer met de rest van de pijnboompitjes
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/andijviestamppot-met-gebakken-tomaatjes/