mini pannenkoek muffins
- 50 gram rozijnen
- 180 gram bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- ½ eetlepel bakpoeder
- 1 ei
- 300 ml melk
- 30 gram gesmolten boter (+ extra om in te vetten)
- extra nodig: mini muffinvorm
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Vet het muffinblik royaal in met gesmolten boter of bakspray
- Laat de rozijnen weken in een laagje lauw water
- Meng in een kom de bloem, vanillesuiker, zout en bakpoeder
- Klop in een andere kom het ei los met de melk
- Voeg de helft van het ei-melk mengsel bij de droge ingrediënten en meng tot een gladde massa met een garde of mixer
- Voeg de rest van de melk en de gesmolten boter toe en meng tot een egaal beslag
- Doe het beslag in een schenkkan en verdeel het over de muffinvorm. Vul de vormpjes voor ca. ¾ met beslag
- Dep de rozijnen droog met wat keukenpapier en verdeel ze over het muffinbeslag
- Laat de muffins in ca. 12 minuten gaar worden in de oven
- Laat ze een paar minuten staan voor je ze voorzichtig uit het bakblik haalt (gebruik een scherp mesje om de randjes los te snijden)
- Serveer met warme stroop of maple syrup
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/pannenkoek-muffins/
3.3.3077