Pizza caprese
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-3
Ingrediënten:
  • 1 rol koelvers Tante Fanny pizzadeeg (400 gram)
  • 200 gram mozzarella
  • 1 bakje cherry tomaten (250 gram)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 30 ml balsamicoazijn
  • 1 theelepel suiker
  • handje gescheurde basilicumblaadjes
  • olijfolie
Bereiden:
  1. verwarm de oven voor op 220 graden
  2. rol het deeg uit op een bakplaat
  3. verdeel de bijgeleverde tomatensaus over het deeg (ik gebruik ¾ van het potje), maar laat ongeveer 1 cm van de randen vrij
  4. snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over het pizzadeeg
  5. halveer de tomaatjes en verdeel over de pizza
  6. strooi de pijnboompitten over de pizza en besprenkel met olijfolie, peper en wat grof gemalen zeezout
  7. bestrijk de randen van het deeg met olijfolie
  8. laat je pizza in ca. 15-20 gaar worden in de oven
  9. maak intussen de balsamico siroop door de balsamicoazijn met de suiker in een steelpannetje te doen en op laag vuur te laten inkoken tot ongeveer de helft (ca. 3 minuten)
  10. haal de pizza uit de oven en strooi de gescheurde basilicumblaadjes erover
  11. besprenkel met de balsamico siroop en serveer direct
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/pizza-caprese/