Spicy garnalen met rode curry
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 500 gram rauwe, gepelde garnalen (diepvries)
  • stukje gember van ca. 2,5 cm, fijngehakt
  • 2 flinke tenen knoflook, gehakt
  • 1 klein uitje, gesnipperd
  • 1 stengel citroengras (sereh) van ca. 10 cm, fijngehakt
  • 3 eetlepels gehakte verse koriander
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • wokolie of olijfolie
Bereiden:
  1. meng in een kom de gember, knoflook, ui, citroengras, 2 eetlepels koriander en de vissaus tot een marinade
  2. Schep de garnalen erdoor en laat minstens één uur in de koelkast marineren
  3. Verhit de olie in een wok en bak hierin de currypasta even aan (ca. 1 minuut)
  4. Voeg de garnalen toe en roerbak tot ze gaar zijn, ca. 4 á 5 minuten
  5. Garneer de garnalen met de overgehouden koriander en serveer met knapperig stokbrood
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/spicy-garnalen-met-rode-curry/