Gepofte zoete aardappel met komijn-koriander saus
- 2 grote zoete aardappels (ca. 300 gram per stuk)
- 125 gram zure room
- ½ theelepel komijnpoeder
- 2 eetlepels gehakte verse koriander
- 1 lente uitje, in ringetjes
- olijfolie
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bekleed een bakplaat met alufolie
- Was de aardappels en wrijf ze in met een beetje olijfolie
- Leg de aardappels op de bakplaat en laat ze in ca. 45-55 minuten gaar worden in de oven.
- Meng intussen de crème fraîche met de komijn en koriander. Breng op smaak met peper en zout
- Controleer of de aardappels gaar zijn door er met een scherp mes in te prikken. Als het mes er makkelijk doorheen glijdt zijn ze zacht genoeg
- Neem de aardappels uit de oven en leg ze op een bord
- Scheur de schil aan de bovenkant open (pas op, heet!) en schep wat van de saus op de aardappels
- Bestrooi met de ringetjes lente ui en serveer de rest van de saus er los bij
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/gepofte-zoete-aardappel-met-komijn-koriander-saus/
3.3.3077