Crockpot: varkens stoofpotje met crème fraîche
- 800 gram varkens fricandeau
- 125 gram haricots verts, gehalveerd
- 2 uitjes, grof gesnipperd
- 1 rode paprika, in grove stukken
- 1 grote winterwortel, in plakjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
- 2 theelepels milde paprikapoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 kippen bouillonblokje
- laurierblaadje
- 200 gram voorgekookte krieltjes
- 125 gram crème fraîche
- Gehakte peterselie (voor garnering)
- Snijd de fricandeau in blokjes van ca. 1,5x1,5 cm en doe het vlees in de crockpot
- Voeg de haricots verts, ui, paprika, winterwortel, knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder en cayennepeper toe en verkruimel het bouillonblokje erboven
- Voeg 100 ml water toe en meng alles even goed door elkaar
- Doe het laurierblaadje erbij en zet de crockpot op de lage stand voor 4,5 uur
- Verwijder het laurierblaadje en voeg de krieltjes toe (grote even halveren).
- Laat nog een half uurtje op de lage stand pruttelen
- Roer vlak voor het opdienen de crème fraîche door de stoofpot en breng op smaak met een beetje zout
- Serveer met knapperig brood en een beetje gehakte peterselie
Recipe by Lovemyfood.nl at https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/crockpot-varkens-stoofpotje-met-creme-fraiche/
3.3.3077